Çocukların hayatına soktuğumuz bu cihazların normal zamanlarda da kullanımını engellememenizi öneriyorum. Aksine engellemek yerine, teknolojiyi kullanarak yetişen genç nüfusu doğru şekilde eğiterek akıllı cihazları kontrolleri altına almalarını sağlamak daha doğru olacaktır. Kodlama eğitimi de bu noktada büyük önem kazanıyor.
Bu teknolojik cihazları sadece kullanmak değil, onları istediğiniz şekilde yönlendirebilmek için öncelikle bilgisayar dilini bilmeniz gerekir. Kendinizi dilini bilmediğiniz yabancı bir ülkede yaşıyor gibi düşünün. Akıllı dediğimiz bu teknoloji ürünü cihazlar insanların yaptığı kodlamalara göre çalıştığına göre devamlı gelişen akıllı cihazları doğru kullanabilmenin dışında bu cihazları kendi isteklerimiz doğrultusunda yönlendirebilmek için de bilgisayar programlarını kodlamayı bilmek gerekiyor. Kodlama öğrenerek üreteceğimiz programlar sayesinde sahip olduğumuz sıradan cihazları bile ilave donanımlarla akıllı hale getirebiliriz. Çocuklarımızın geleceğin bir parçası olmasını istiyorsak okul öncesinden başlayarak, eğlenceli şekilde kodlama mantığını öğrenmelerini sağlamalıyız. Ufak yaşlardan kodlama mantığını iyi kavrayan çocuklar ileri yaşlarda daha iyi programlar üretebilmektedir.
Sadece programlar hazırlamak için kodlama öğrenmek gerekmiyor. Bazı ebeveynler bu konuda çocukların küçük olması nedeniyle çekimser kalıyorlar. Oysa küçük yaşlardan itibaren kodlama eğitimleri alan çocukların zihinsel gelişimleri de daha farklı olmaktadır. Üstelik bununla da bitmiyor kodlama ile uğraşan çocukların düşünme yapıları olumlu yönde değişiyor. Çocuklar erken yaşta kodlama yapmayı öğrendiğinde; tasarım odaklı düşünme, sistematik şekilde düşünme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, eleştirel düşünme, problemleri öngörerek çözümler üretebilme yetileri kazanır ve yaşıtlarından daha farklı şekilde gelişirler. Buradan kazandıkları yetiler sayesinde daha yaratıcı olmakla birlikte, ezberci düşünme yapısından çıkarak daha analitik düşünebilmektedirler. Çocuklar ufak yaşta kazandıkları olayları analiz etme, algoritmik düşünme ve problem çözme becerisi sayesinde farklı alanlarda da sorunlarla karşılaşması durumunda daha sorgulayıcı ve yaratıcı olabilmektedirler.